Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@11:42:45 GMT

عدم رعایت چارچوب کتاب درسی در کنکور ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۵۶۳۳

به گزارش تسنیم، در حالی که سازمان سنجش آموزش کشور مدعی است سوالات کنکور سراسری از متن کتاب‌های درسی طراحی شده و داوطلبان با مطالعه این کتاب‌ها قادر به پاسخگویی به تمام سوالات خواهند بود، اما سوالات کنکور سراسری واقعیت دیگری را تصویر می‌کنند.

عدم رعایت چارچوب محتوای کتاب‌های درسی در طرح سوالات کنکور سراسری موجب اعتبارزدایی از معلم و کتاب درسی و همچنین جایگزینی آن با مدرس کنکور و کتاب کمک درسی در مقطع متوسطه دوم شده است چرا که داوطلبان مطالب ارائه شده توسط معلمان خود و کتاب درسی را ناقص و بی فایده می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اعتراض معلمان و داوطلبان کنکور سراسری 1400 به طرح برخی سوالات دروس ریاضی و فیزیک در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و علوم تجربی موضوع نظارت قانونی وزارت آموزش و پرورش بر سوالات کنکور سراسری را از محمدرضا سیدصالحی سرپرست حوزه تربیت و یادگیری ریاضیات سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی پیگیری کردیم؛ وی در پاسخ به این پرسش که آیا سوالات  درس ریاضی کنکور 1400 در چارچوب محتوای کتاب درسی و تمریناتش بوده است؟ اظهار کرد: برخی سوالات کنکور در درس ریاضی دارای اشکالاتی است و حتماً در این باره گزارشی تهیه خواهیم کرد.

اعتراض گسترده معلمان به سوالات کنکور سراسری

سیدصالحی افزود: سازمان سنجش متولی طراحی سوالات کنکور است و منابع آزمون را کتاب‌های درسی معرفی می‌کند، اما هم‌اکنون ده‌ها نامه از سراسر کشور از سوی معلمان، کارشناسان و مولفان کتاب‌‌های درسی برای بنده ارسال شده است که نسبت به طراحی سوالات درس ریاضی معترض هستند و این پرسش را مطرح می‌کنند، چرا محوریت کتاب‌های درسی به عنوان منابع طراحی سوالات رعایت نشده است. سازمان سنجش باید به این پرسش پاسخ دهد که آیا سوالات را از کتاب‌های درسی طراحی کرده است یا خیر؟ در برخی مواقع ممکن است اهداف و رویکرد کتاب‌های درسی و حدود و صغور آن رعایت نشود، اما امسال ماجرا فراتر از این است و از مفاهیمی که در کتاب درسی وجود ندارد، سوال طراحی کرده‌اند.

آموزش و پرورش نظارت قانونی بر سوالات کنکور ندارد

سرپرست حوزه تربیت و یادگیری ریاضیات سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در پاسخ به این پرسش که گزارش مکتوب بررسی سوالات کنکور سراسری امسال چه زمانی تهیه و منتشر می‌شود؟ گفت: همیشه گزارش تهیه می‌کنیم اما گزارش برای چه کسی؟ به نامه‌ها و تذکرات سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی توجهی نمی‌کنند، راهکار قانونی برای این موضوع باید طراحی شود تا سازمان سنجش براساس آن مکلف به رعایت طراحی سوالات از محتوای کتاب‌های درسی باشد. امسال از مباحثی که در کتاب درسی نیست سوال طراحی کرده‌اند، راهکار قانونی برای نظارت چیست؟ سازمان سنجش باید پاسخگو باشد آیا منابع درسی را رعایت کرده است یا خیر.

سال گذشته بعد از کنکور به سازمان سنجش نامه ارسال کردیم، اما امسال نحوه طراحی سوالات را مشاهده می‌کنید. سازمان سنجش در خصوص رعایت اهداف کتاب های درسی و استاندارد بودن سوالات با ما همکاری ندارد.

انزوای مدرسه و کتاب های درسی

همچنین محی‌الدین بهرام محمدیان رئیس اسبق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با تأکید بر اینکه کتاب‌های درسی باید محل طراحی سوالات کنکور باشد و اگر به این موضوع توجه نشود اهداف برنامه درسی تحت الشعاع قرار می‌گیرد، گفت: این روند سبب خواهد شد  دانش آموزان به جای مراجعه به کتاب‌های درسی، به مؤسسات کنکور و کتاب‌های کمک آموزشی روی بیاورند.

وی با طرح این پرسش که آیا طراحان سوالات کنکور می‌خواهند با دانش آموزان زورآزمایی بکنند؟ بیان کرد: نمی‌توان کنکور را به ابزار فشار بر روی دانش آموز و مدرسه تبدیل و سوالات به گونه‌ای طراحی شود که دانش آموزان کتاب‌های درسی را کنار گذاشته به کلاس‌های کنکور روی بیاورند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی سوالات کنکور سراسری کتاب های درسی طراحی سوالات سازمان سنجش کتاب درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار

در دومین جلسه کمیته اقدام مشترک ستاد تنظیم بازار استان اعضا بر لزوم کیفی سازی نظارت‌ها بر واحد‌های خرده فروشی و تشدید بازرسی‌ها بر واحد‌های تولیدی تاکید کردند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان در حاشیه این جلسه گفت: در این جلسه نمایندگان سازمان‌های صمت، جهاد کشاورزی و اتاق اصناف گزارش‌های عملکرد بازرسی‌های صورت گرفته از سوی دستگاه‌های خود را ارائه کردند.

نوراللهی افزود: بر اساس قانون انتزاع نظارت و بازرسی برواحد‌های خرده فروشی از سازمان جهاد کشاورزی به سازمان صمت انتقال یافت و امید است کیفی سازی بازرسی‌ها وتشدید نظارت‌ها در دستور کار قرار گیرد.

دبیر این جلسه نیز گفت: در حوزه تشکیل پرونده‌های بازرسی مهم ملی جایگاه خوبی در کشور نداریم و امید است با همکاری دستگاه‌های نظارتی بتوانیم علاوه بر نظارت بر واحد‌های خرده فروشی، بازرسی‌های ویژه از واحد‌های تولید و بنکداری‌های عرضه کننده کالا‌های اساسی مردم که نقش بازدارنده در بروز تخلفات دارد، داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • (تصویر) تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • لزوم ثبت سفارش کتاب‌های درسی در سریع‌ترین زمان ممکن
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد